Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Tilapia met mosterd en pancetta

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten

200 ml witte wijn
2 sjalotjes, fijngesneden
100 ml slagroom
1 eetl kappertjes
4 ansjovisjes, fijngesneden
1½ eetl. grove mosterd
60 gr koude roomboter, in blokjes
2 tilapia filets
2 dunne preitjes, elk in 5 stukken
4 plakjes pancetta ( Italiaanse spek)
1 vleestomaat

Bereiden

Kook 100 ml wijn met de sjalotjes in een steelpan op halfhoog vuur in tot er ongeveer 3 eetlepels vocht over is gebleven.
Voeg de room, kappertjes en ansjovis toe en kook iets in.
Pureer de saus met een staafmixer glad.
Klop de mosterd erdoor.
Voeg van het vuur af 100 gr boter in gedeeltes toe en klop tot de saus bindt.

Snij de tilapia in de lengte middendoor.
Schenk de saus in een weide pan en leg de tilapia erin.
Gaar de vis in de saus op laag vuur in ongeveer 8 minuten gaar.

Stoof de prei in 20 gr boter en 100 ml wijn afgedekt in 20 minuten zachtjes gaar.

Bak de pancetta in een koekenpan krokant en laat op keukenpapier uitlekken.
Leg de prei op voorverwarmde borden, leg hier de tilapia op en schenk wat van de saus erover.
Leg hier de pancetta bovenop.

Garneer met de tomaatblokjes.

P.P.
545 Kcal
44 gr eiwit
39 gr vet
2 gr koolhydraten

Opmerking: Het originele recept was met rogvleugel.

Bron/inzender: marionsrecepten.nl

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Scholfilet op een bedje van wintergroenten
Gebakken scholfilets met citroenmayonaise
Salade van op Brasil tabak gerookte zalmforelfillets
Haringhapjes met tortillachips
haring in roomsaus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes