Kook 100 ml wijn met de sjalotjes in een steelpan op halfhoog vuur in tot er ongeveer 3 eetlepels vocht over is gebleven.
Voeg de room, kappertjes en ansjovis toe en kook iets in.
Pureer de saus met een staafmixer glad.
Klop de mosterd erdoor.
Voeg van het vuur af 100 gr boter in gedeeltes toe en klop tot de saus bindt.
Snij de tilapia in de lengte middendoor.
Schenk de saus in een weide pan en leg de tilapia erin.
Gaar de vis in de saus op laag vuur in ongeveer 8 minuten gaar.
Stoof de prei in 20 gr boter en 100 ml wijn afgedekt in 20 minuten zachtjes gaar.
Bak de pancetta in een koekenpan krokant en laat op keukenpapier uitlekken.
Leg de prei op voorverwarmde borden, leg hier de tilapia op en schenk wat van de saus erover.
Leg hier de pancetta bovenop.
Garneer met de tomaatblokjes.
P.P.
545 Kcal
44 gr eiwit
39 gr vet
2 gr koolhydraten
Opmerking: Het originele recept was met rogvleugel.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |